Lewis Hamiltonnak nemigen kellett két évnél többet várnia a bajnoki címre a sorozatokban, ahol rajthoz állt. A Brit Formula Renault (2003) és Európai Formula 3 (2005) esetében is már a második évben, a GP2-ben pedig azonnal (2006) megszerezte a legjobbnak járó trófeát. Tavaly a Forma-1-ben végig harcban volt a világbajnoki elsőségért, de Kimi Räikkönen lehajrázta. Idén mindenképpen nyerni akar.

Hamilton – aki jelenleg vezeti a bajnokságot – elárulta, tanult a tavalyi hibáiból és nem hajt mindenáron a futamgyőzelemre, hanem taktikusabban versenyzik és beéri a második helyekkel is. Vannak azonban, akik nem hisznek ebben, Felipe Massa például elég szkeptikusnak mutatkozott, amikor a Belgiumban erről kérdezték.

“Nem is tudom. Elég nehéz megmondani, de őszintén szólva az idei évben eddig nem volt sokkal kiegyensúlyozottabb a teljesítménye, mint tavaly” – mondta újságíróknak Hamilton első számú üldözője.

Fernando Alonsót, Hamilton tavalyi csapattársát is megkérdezték a fiatal brit új hozzáállásról. “Most kell futamot nyerni” – vágta rá a spanyol, majd kifejtette bővebben is: “Természetesen az egyenletesség nagyon fontos a bajnoki esélyeseknél. Be kell fejezniük az összes versenyt és mindig a dobogón kell lenniük, de aki a végén több versenyt nyer, annak van nagy esélye megnyerni a bajnokságot is” – mondta a Renault 27 éves pilótája.