Juan Pablo Montoyának még mindig van mit mondania a Forma-1-ről, pedig már két éve kiszállt a száguldó cirkuszból. Ahogy már megszokhattuk, a kolumbiai versenyző megint az F1 negatívumait sorolja. Annak ellenére, hogy a NASCAR-ban messze nem ért el eddig olyan sikereket, mint az F1-ben – mindössze nyolcszor végzett a top10-ben és egyetlen győzelmet szerzett -, jobban érzi magát.

“A Forma-1-ben azt várják az embertől, hogy robot legyen. Ha az embernek erős személyisége van, biztosan gondjai lesznek.Egyáltalán nem bánom, hogy átjöttem a NASCAR-ba. Az F1-ben nagyon sokan elfelejtik, hogy ez az egész egy sport, a McLarennél például túl komolyan veszik magukat” – mondta az egykori Williams- és McLaren-versenyző.

A Williamsről azért jobb véleménnyel van a kolumbiai:

“A BMW-Williamsnél jól éreztem magam, főképp Patrick Headdel [a csapat társtulajdonosa és -főnöke]. Patrick mindig egyenesen beszélt, akárcsak én. Mindig megpróbált udvariasan beszélgetni, de a végére mindig kiborult – igazán vicces volt” – magyarázta Montoya.

Montoya másik egykori főnöke, Ron Dennis már kevésbé szép emlékeket hagyott.

Nem imádták egymást

Nem imádták egymást

Nem imádták egymást


“Ronnal az egyik este még kellemesen elvacsorázgattunk, másnap meg az ember ráköszönt, és mintha nem is ugyanaz az ember lett volna.”

Míg Dennisszel nem jött ki jól Montoya, addig volt csapattársáról, Kimi Räikkönenről gyakorlatilag nem is tud mit mondani:

“Kimi esetében nem kérdés, hogy ki lehet-e jönni vele vagy sem, mert sohasem beszél. Úgy nem lehet valakit megismerni, ha meg sem szólal, hát nem?” – jellemezte a világbajnokot.

A kolumbiai a mai F1-pilótákat sem tartja sokra, szerinte “állandóan csak panaszkodnak”, ahelyett, hogy csak versenyeznének.