Hamilton szeretne Alonso lenni 1

Rosszul alakultak a dolgok

Rosszul alakultak a dolgok

Tavaly a McLarennél Fernando Alonso és Lewis Hamilton nem épp szívélyes kapcsolatukról voltak ismertek, a kétszeres világbajnok úgy érezte, hogy a csapatnál az újonc miatt nem kapta meg a megfelelő bánásmódot.

Maga Hamilton most elárulta, hogy ő nem neheztel a spanyolra, sőt bánja, hogy nem alakultak jobban a dolgok.

„Kiváltságos dolog az első idényben a világbajnok ellen küzdeni. Csodáltam Fernando eredményeit, de az embernek mindig a csapattársát kell legyőznie. Tavaly is ez volt a célom” – nyilatkozta Hamilton egy német lapnak.

A fiatal pilóta azt is elmesélte, hogy a 2007-es idény mélypontja a Magyar Nagydíj volt, amikor Alonso feltartotta őt a bokszban az időmérőn. Két héttel később Isztambulban leültek ugyan tisztázni a dolgokat, de nem sok eredménnyel.

Hamilton egyébként Alonsónak drukkolt 2005-ben és 2006-ban, amikor a spanyol megszerezte bajnoki címeit, és ma is példaképként tekint rá.

„Természetesen követtem a Forma-1-et, és láttam, hogy milyen jól vezetett. Figyeltem, hogy hogyan kell viselkedni, hogyan lehet valaki profi. Nagyszerű lenne, ha valaki egyszer ugyanilyen helyzetben rám nézne így, és azt gondolná, hogy így kell bajnoknak lenni” – magyarázta a mclarenes.