Kimi Räikkönen a Brit Nagydíj szabadedzésien folyamatosan küzdött az autó beállításával, főként a szél okozott problémát a világbajnoknak és a mérnököknek. Ennek ellenére sikerült a második rajtkockából indulnia vasárnap. A futamon a felszáradó pályán sikerült befognia a rajt után élre álló Lewis Hamiltont. Ám a kerékcserék után végzetes hátrányba került.

“Csak egyetlen hibát vétettünk, rossz gumikat választottunk. Nem igazán számítottunk rá, hogy esni fog, úgyhogy fennhagytuk a régi abroncsokat” – utalt a világbajnok arra, hogy miközben ellenfele új esőgumikon vágott neki a folytatásnak, neki nem cserélték le az elkopott abroncsait, bízva abban, hogy a pálya felszárad, és ezzel előnybe kerül.


“Egészen addig a pontig megvolt a sebességünk és a megfelelő autónk, hogy nyerjünk. A hibáért megfizettünk, de legalább pontokat szereztünk” – mondta Räikkönen, majd hozzátette: Mindeni tagja a csapatnak, így döntést is közösen hozunk. Máshogy is történhetett volna, nagyon jó volt a tempónk addig. Ám amikor elkezdett esni az eső, már nem volt mit tenni. Ezek a döntések néha bejönnek, máskor nem.”

Bár a címvédő több mint két percre lemaradt az éllovastól, és többen is megelőzték, nem adta fel. Újra kiállt a bokszba gumikért, majd felzárkózott. Végül negyedikként zárt, így Hamiltonnal és Massával közösen 48 ponttal vezeti a világbajnokságot.

“Az utolsó négy verseny nem volt könnyű számomra. Egyetlen jó versenyünk sem volt. Ennek ellenére még mindig a világbajnokság élén vagyunk, szóval nincs akkora gond. De teljesen biztos vagyok benne, hogy győztes autónk van. Még sok futam van, úgyhogy tovább kell dolgoznunk, és újra nyerhetünk” – értékelt a Ferrari pilótája.