Az utóbbi években a Honda nem épp versenyképes a Forma-1-ben. Így semmi meglepő nem volt abban, hogy Rubens Barrichello a 16., csapttársa Jenson Button a 17. rajthelyet szerezte meg az időmérőn. Ennek fényében igazi csodának tűnik, hogy a brazil a futam végén felállhatott a dobogóra. A Honda utoljára 2006-ban, a Brazil Nagydíjon volt ilyen sikeres, akkor Button végzett harmadikként.

Az időmérő után a csapat esőért fohászkodott, ami vasárnap megérkezett és felborította a Brit Nagydíjat. Ezzel azonban még nem jutottak előrébb, ám amikor a verseny második felében felhőszakadás öntözte a silverstone-i pályát, a japán alakulat váltott a leggyorsabban és szinte egyedüliként extrém esős gumikra. Ezzel pedig Barrichello szárnyalt a pályán. Előtte lekörözték, az új abroncsokkal viszont a második helyig menetelt.


Ross Brawn nem véletlenül áradozott: “Rubens igazán kiemelkedően versenyzett ma. Amikor kellett nagyon gyors volt. A csapat is nagyszerű munkát végzett, mindig a megfelelő gumit választottuk” – mondta brit szakember.

Ám a brazil végül “csak” harmadik lett, amit egy előre nem tervezett kiállás okozott. “Gond volt az üzemanyagtöltő berendezéssel, így elsőre nem tudtunk elég üzemanyagot adni Rubensnek. Ez a probléma a második helyünkbe került. Ez elég frusztráló, de nem szabad telhetetlennek lennünk. Örülnünk kell a harmadik helynek” – értékelt Brawn.