Verhető a Ferrari 2 A Forma-1 egyik “igazsága”, hogy csak az utolsó verseny számít, vagyis az emberek gyorsan alkotnak véleményt, könnyen leírnak versenyzőket, ahogy Massát is az év elején, most pedig vezeti a pontversenyt

Ennek a gondolatmenetnek megfelelően a Ferrari az abszolút favoritja a soron következő hétvégi Brit Nagydíjnak, és a hazai pályán versenyző Lewis Hamilton esélytelen, hiszen az utóbbi két versenyen nem szerzett pontot. Kanadában belerohant Raikkönenbe a bokszban, majd Franciaországban a büntetések miatt maradt el a gyűjtögetés.

Hamilton másként latolgatja az esélyeket, szerinte ő az esélyes a győzelemre Silverstone-ban, amit a június végi tesztek is alátámasztanak, hiszen ott a 23 éves brit volt a leggyorsabb. Hamilton új aerodinamikai, a kenő- és üzemanyagrendszerhez tartozó alkatrészeket próbált, amelyekről elégedetten nyilatkozott.

“Ezek ugyan csak apróságok, de ezekkel lehet különbséget elérni” – mondta Hamilton a Formula1.com-nak. “Erős lesz a Ferrari, de nem verhetetlen. Remek csomaggal érkezünk, keményen dolgoztunk azon, hogy javítsunk a teljesítményünkön a gyors kanyarokban (Silverstone-ban sok ilyen van- szerk.). Így magabiztos vagyok a futam előtt.”

“Amikor nekivágtam a szezonnak, az volt a vágyam, hogy idén nyerjek Monte Carlóban és a hazai versenyemen” – tette hozzá a pilóta, akinek a Monacói Nagydíj össze is jött. “Szóval kész vagyok, hogy Silverstone-ban is nyerjek.