Fernando Alonso, sőt még csapattársa, Nelsinho Piquet is ígéretesen kezdte a Renault hazai versenyét, a Francia Nagydíjat. A három szabadedzésből kettőt ők nyertek, a kvalifikáción pedig a negyedik legjobb volt a spanyol. További előnyt jelentett, hogy Lewis Hamilton rajtbüntetése miatt Alonso a harmadik kockából indulhatott, de ezt nem tudta dobogós helyezésre váltani.

Igaz, mindkét Renault pontszerző helyen végzett, de a 7-8. hely alulmúlta a várakozásokat.

“Azt hiszem, nem volt meg a versenytempónk, így mindegy volt, hogy milyen stratégiát választottunk, vagy hogy sikerült a rajt. Ha nem elég gyors az autó, akkor úgyis megelőzik” – értékelte a francia versenyt a kétszeres világbajnok.

Alonso a franciaországi csalódás után már a jövő heti Brit Nagydíjtól sem vár sokat, szerinte ilyen rövid idő alatt nem lehet eleget javulni. A konstruktőri bajnokság célul kitűzött negyedik helye is távolinak tűnik.

Alonso csalódott 1
Alonso csalódott 2

Alonso csalódott

Alonso csalódott

Alonso csalódott 4
Fotó megosztása:
Alonso csalódott 5
Hiányzik a tempó


“Úgy gondolom, hogy [a Brit Nagydíjon] ugyanez lesz a helyzet, voltak már futamok, ahol jól mentünk az időmérőn, de a megtankolt autóval már lassúak voltunk a versenyen. Azt hiszem, csak a pontszerzés lehet a cél Silverstone-ban is, nem több.”

“Igen, a felzárkózás a cél, de nem hiszem, hogy megfelelő helyzetben vagyunk. A Toyota is jócskán előttünk jár, gyorsan kellene reagálnunk, de nem hiszem, hogy képesek vagyunk rá. De minden futamon próbálkozni fogunk” – mondta Alonso.