Míg tavaly Bernie Ecclestone épp Lewis Hamiltont magasztalta az égbe, és azt mondta, hogy az akkori három esélyes, Fernando Alonso, Kimi Räikkönen, és az újonc közül az utóbbi érdemelné a bajnokságot, mostanra fordult a helyzet.

Ecclestone szerint a mezőny legjobb versenyzője jelenleg Alonso, de a BMW-s Robert Kubica is jobb Hamiltonnál. “Ha Alonso még mindig a McLarennél lenne, akkor Hamilton előtt járna, szerintem ez nem kérdés” – mondta Alonsóról.

“Ha a McLarennél vagy a Ferrarinál versenyezne, lefogadom, hogy elsöpörné Hamiltont” – értékelte a Kanadában első futamgyőzelmét szerző Kubicát.

Mindketten elvernék

Mindketten elvernék

Mindketten elvernék


A Timesnak arról is beszélt az F1-vezér, hogy együtt érez Alonsóval a tavaly a McLarennél történtek miatt.

“Sosem kérdeztem meg – egy napon majd megteszem -, hogy mondták-e neki a McLarennél, hogy ő az első számú pilóta. Mert ha ő nem kérdezte, és a csapat sem mondott semmit, akkor teljes joggal hihette, hogy ő az. Olyan csapattárssal, aki először ült Forma-1-es autóban [Hamilton], elvárhatta a vezető pozíciót, hát nem?” – elemezte a kétszeres világbajnok tavalyi helyzetét Bernie.

“Itt volt a probléma – egyszer csak rájött, hogy nem első számú versenyző, annak ellenére, hogy annak kellett volna lennie” – tárta fel a kapcsolat megromlásának okát Ecclestone.