Hamiltonékat megbüntették 1
Hamiltonékat megbüntették 2

Hamiltonékat megbüntették

Hamiltonékat megbüntették

Hamiltonékat megbüntették 26
Sima volt a rajt
A hajtű bírta a gyűrődést
Hamiltonékat megbüntették 29
Vettel a bokszból rajtolva szerzett pontot
Glock a helyezését mutatja
A Renault-nak nem jött össze
Hamiltonékat megbüntették 33
Hamiltonékat megbüntették 34
Hamiltonékat megbüntették 35
Kubica történelmi győzelmet aratott
Kettős győzelemmel kezdtek
Hamiltonékat megbüntették 38
Az öreg is jól ment
Hamiltonékat megbüntették 40
Barrichello jó hétvégét zárt
Hamiltonékat megbüntették 42
Hatalmas öröm a BMW Saubernél
Hamiltonékat megbüntették 44
Räikkönenék nulláztak
A biztonsági autó egyszer jött be, de akkor minden borult
Későn jött a zöld
Igazságot Räikkönennek!
Fotó megosztása:

Későn jött a zöld

Későn jött a zöld

Lewis Hamilton és Kimi Räikkönen egyszerre esett ki a Kanadai Nagydíjon, miután a bokszutca kijáratánál a piros lámpánál várakozó világbajnok Ferrarijába hátulról belerohant a McLaren versenyzője. Hamilton autójába még Nico Rosberg is belefutott.

“Ha 300-nál elveszítem az autót, és belemegyek valakibe, az természetes. De a bokszutcában van sebességhatár, és ha két autó áll, és valaki beléjük megy, akkor az hülye. Láttam a piros lámpát, és megálltam. Sajnos más is látta a lámpát, de megállni nem akart” – mondta Räikkönen dühösen a kiesés után.

“Nem volt valami jó kiállás. Láttam a srácokat elöl küzdeni, aztán hirtelen megálltak. Láttam a piros lámpát is, de megállni már nem tudtam. Bocsánatot kérek Kimitől, ha ezzel elvettem a versenyét, de előfordul az ilyesmi. Jobb lett volna, ha egyikünk sem esik ki, gyorsak voltunk, az élen álltam. Majd legközelebb!” – mondta Hamilton.

A stewardok azonban másképp gondolták, a Hamilton legközelebb még a mostani kapkodása miatt bűnhődik, Magny Cours-ban, a Francia Nagydíjon ő és Nico Rosberg is tíz helyes rajtbüntetéssel indulnak.

A büntetést a csapat elfogadta, de a McLaren csapatigazgatója, Martin Whitmarsh kiemelte, hogy a versenybírok nem ugyanúgy tekintettek az esetre, mint két hete Monacóban arra, hogy Räikkönen kilökte a pontszerző helyen autózó Force Indiá-s Adrian Sutilt.

“Elkeserítő. A versenybírók így döntöttek, ebből kell majd a legtöbbet kihoznunk. Súlyos büntetés. Monacóban másképp látták a dolgot, de ez van.” – utalt az FIA szakemberei által alkalmazott kettős mércére Whitmarsh.