Élete versenyén lökte ki a világbajnok

Élete versenyén lökte ki a világbajnok

Kimi Räikkönen a Monacói Nagydíjon formán kívül versenyzett, de sajnos ennek nemcsak ő itta meg a levét. A futam utolsó újraindítását követően Räikkönen ugyanis az alagútból kifelé jövet a fékezés alatt elveszítette uralmát a Ferrari felett, és hátulról belerohant a negyedik helyen autózó Adrian Sutilba.

A futam legszimpatikusabb teljesítményét mutató Sutil igazi monacói esőspecialista: a német tavaly a Spykerrel megnyert egy vizes szabadedzést, a szombat délelőtti edzésen is jó volt, és ma a versenyen is bizonyított. Sutil pályafutása eddigi legjobb eredményétől esett el, alig 8 körrel a futam vége előtt.

“Hatalmas kár, nagyon közel jártunk a sikerhez. Kimi erre belémrohant, és tönkretette az egész versenyemet. A karrierem legjobb futama volt, nagyon szomorú. Többet nem tudok mondani, mélységesen csalódott vagyok” – nyilatkozta a 23 éves pilóta kiesése után.

A Force Indiá-nál nem is hagyják annyiban az ügyet, példás büntetést követelnek Räikkönennek.

“Elkeserítő, hogy ha egy Force India-pilóta ütközött volna a világbajnokba, egy-két versenyre szóló eltiltásra számíthatnánk, amikor meg fordítva van, akkor a versenybírók… reméljük utánanéznek az ügynek” – mondta a csapat technikai vezetője, Mike Gascoyne.

“Az eset után azonnal jeleztük náluk, hogy vizsgálatot várunk, mert ez a dolguk. Az ilyen versenyzésért, valaki másnak az értelmetlen kilökéséért más esetben büntetés járna” – bosszankodott az angol szakember.