Fernando Alonso tavaly a Lewis Hamiltonnal és a csapatfőnökkel, Ron Dennisszel folytatott belharc, és az egyetlen ponttal elbukott világbajnokság után kétéves szerződéséből kibújva év végén távozott. A kétszeres világbajnok azért tért vissza a jóval gyengébb Renault-hoz, mert úgy gondolta, hogy a McLarennél már nem teremhetett volna számára babér.

Alonso tegnap Bahreinben meglehetősen nyíltan beszélt minderről:

Erősebb, boldogabb a Renault-nál

Erősebb, boldogabb a Renault-nál

Erősebb, boldogabb a Renault-nál


“A 2008-as McLaren győztes autó, de én tudtam, hogy nem fogok nyerni a tavaly történtek miatt. Inkább vagyok nyolcadik úgy, hogy ezren szorítanak azért a csapatban, hogy hetedik lehessek, mint úgy harmadik, hogy nincs támogatásom” – utalt Alonso arra, hogy a wokingi csapatnál szerinte csak Lewis Hamiltont favorizálják.

A Diario AS-nak a spanyol azt is elmondta, hogy szinte a kezdettől fogva rosszul érezte magát a McLarennél.

“Ha az ember tudja, hogy nem a legjobb helyen van, ha nem érzi magát kényelmesen, akkor legjobb továbblépni, nem? Egész idény alatt az volt az érzésem, hogy el fogom veszíteni a bajnokságot, valami nehezen érthető dolog miatt. Tudtam, hogy előbb vagy utóbb, de mindenképp távoznom kell, mert nem osztottam a csapat gondolkodásmódját.”

Alonso úgy gondolja, hogy a bajnokság nem miatta úszott el, egyszerűen nem jöttek össze a dolgok a McLarennel. Úgy érzi, hogy elárulták, “de nem egy konkrét személy, csak úgy általában”. A visszavonulás azonaban tavalyi mclarenes csalódás, és az idei előreláthatóan gyenge szezon ellenére sem fordult meg Alonso fejében:

“Jelenleg, 2008-ban, nem látom, hogy vége lenne. Még sok-sok évig szeretném folytatni.”