A két héttel ezelőtti próbaversenyek után a hétszeres F1-bajnok, Michael Schumacher ezen a hétvégén már élesben motorozott. A német az olaszországi Misanóban állt rajthoz egy KTM-futamon.

Schumi előre figyelmeztetett mindenkit, hogy a profik között már nem várható tőle győzelem, ennek ellenére azért sikerült a harmadik helyre kvalifikálnia magát, majd végül negyedikként célba érnie – leggyorsabb köre alig egy tizeddel maradt el a futam legjobbjától. De a jó eredmény nem jelent biztos folytatást.

“Nagyon élveztem. A rajtnál egy kicsit bátortalan voltam, vissza is estem a 14. helyre, de óriási volt visszaküzdeni magam a mezőnyön keresztül, és előzgetni” – mondta a német a futamról.

“Ez nem a második pályafutásom kezdete, még ha újra versenyzek is, nem jelent semmit, azon kívül, hogy élvezem a motorozást. Nem célom, hogy bármilyen profi sorozatban versenyezzek. Csak kipróbálom magam két keréken is, de nem fogom túlzásba vinni” – oszlatta el Schumacher az esetleges motoroskarrierjével kapcsolatos találgatásokat.