A Professzor, Alain Prost, és a Williams-főnök, Sir Frank Williams is úgy látja, hogy idén, és hosszú  távon is jobb versenyző Lewis Hamilton a világbajnok Kimi Räikkönennél.  A finn nem elég motivált.

“Szerintem Lewis áll majd az élen. Ha jó autója van, akkor nem lesz gond, és már tapasztaltabb is” – mondta az idei esélyeket latolgatva a McLarennél három, a Williamsnél pedig egy bajnoki címet begyűjtő francia versenyző.

“A Ferrari persze mindig ott lesz, azt nem tudjuk, hogy Felipe Massa és Kimi Räikkönen hogy teljesít. Attól függ, hogy Kimi elég motivált lesz-e” – tette hozzá a Professzor.

Sir Frank Williams, aki már negyven éve jelen van a sportban, általánosabb értelemben, de ugyanígy látja a helyzetet:

“Nem ismerem igazán jól Kimit. Tehetséges versenyző, semmi kétség, de a gyenge pontja, hogy  nem eléggé lelkes. Ezért ha valaki ugyanolyan képességekkel és ugyanolyan autóval lép elő, és keményebben dolgozik, akkor minden bizonnyal ő kerül előnybe. A McLaren hálát adhat, hogy Hamilton idén nem a Ferrarinál van, mert akkor nem is lenne értelme versenyezni” – utalt a 65 éves szakember az olasz csapat jelenlegi erőfölényére.