Frank Williams néhány nappal ezelőtt elismerte, hogy ő és csapata tavaly év végén már felkészült Nico Rosberg elvesztésére, és meglepetésként érte őket, hogy a német velük maradt, ahelyett, hogy a McLarenhez szerződött volna Fernando Alonso helyére.

“Meglepett, hogy [Rosberg] örömmel hosszabbított. Én attól tartottam, hogy elmegy a McLarenhez.Idén persze nem mehetett volna, szerződése van, de 2009 már aggasztónak tűnt ebből a szempontból. 2009-re opciója volt, de a konstruktőri bajnokságra vonatkozó szigorú feltételekkel, amiknek a teljesülését egyáltalán nem tudtuk garantálni” – magyarázta Sir Frank.

Williams azt is elárulta, hogy a McLaren hajlandó lett volna akár kivásárolni is a német tehetséget, de eladni semmiképp nem akarták:

“Ezt egyáltalán nem fontoltuk meg komolyan. Volt ajánlatunk a tudjuk kiktől, méghozzá fejedelmi összegű, de nem merült fel az eladás. Miért is adtuk volna el a koronaékszereket? Mi értelme  egy másodpercet javítani az autón, ha a pilótával fél másodpercet vesztünk?”

A csapat társtulajdonosa és -főnöke, Patrick Head arról számolt be, hogy néhány évvel korábban a McLaren jelenlegi szupersztárját, Lewis Hamiltont is majdnem leszerződtették. 2004-ben az akkor még a Forma-3 Euroseriesben versenyző Hamilton és apja látogatásra jelentkeztek náluk.

“Felhívtak, és megkérdezték, hogy eljöhetnének-e hozzánk. Megjöttek, és azt mondták, hogy Ron Dennis ejtette őket. Nekünk a BMW volt a partnerünk, és ha jól emlékszem Frank [Williams] fel is hívta Mario Theissent, és mondta, hogy van itt ez a srác, elég jónak tűnik, és a segítségünket kéri” – mesélte Head.

“Azt hiszem, Mario azt mondta, hogy nincsenek felkészülve hogy támogassák, nekünk pedig nem volt megfelelő pénzügyi hátterünk, hogy finanszírozzuk a versenyzését. Pedig megszerezhettük volna Hamiltont a Williamshez.”