A Renault-főnök, Flavio Briatore tegnap a valenciai teszten kifejtette, hogy szerinte nem lesz  gond a csapat pilótái között. A Renault-hoz visszatért Fernando Alonso tavaly a McLarennél komoly ellenfelet kapott az újonc Lewis Hamilton személyében, most pedig a régi csapatánál is egy hasonlóan tehetségesnek tartott bemutatkozó, a háromszoros világbajnok Nelson Piquet fia várja.

“Nelsinho nem okoz majd gondot, mert fiatal, intelligens, és tudja, mit akar. Tudja, hogy lépésről lépésre kell fejlődnie. És persze én nem Ron Dennis vagyok” – utalt a Briatore a McLaren-főnök egyenlőségi politikájára.

Örüljön, hogy Alonso mellé kerülhetett

Örüljön, hogy Alonso mellé kerülhetett

Örüljön, hogy Alonso mellé kerülhetett


“Persze mindkét versenyzőnk kiváló. Nelsinho okos srác, és az, hogy egy Alonso szintű csapattársa lehet egy élcsapatnál, óriási lehetőség a számára. Neki ez csak a javára válhat” – tette hozzá az olasz.

A Renault 2008-as felállásával kapcsolatban szinte biztos, hogy Piquet csak a második számú posztot kapja majd, a csapatvezetés már Alonso visszatérése előtt is többször kinyilatkoztatta, hogy a kétszeres világbajnokot másképpen kezelnék, mint a McLarennél, szerintük egyértelmű hierarchiára van szükség.