A Red Bull ma bemutatta új autóját Jerezben, és David Coulthard meg is kezdte az RB4-es tesztelését. A skót pilóta így nyilatkozott az első körök után:

“Nagyszerű egy új autót egészben látni. Tegnap este még jó néhány alkatrész úton volt, úgyhogy amikor elindultam lefeküdni, kicsit még csupasznak látszott, de ma reggel már teljes pompájában ragyogott. Gyönyörűen néz ki, sok finom részlettel, és azzal, hogy megtette az első körét, majd visszatért a garázsba, teljesítettük a célunkat. Most innen kell tovább építkeznünk.”

A csapatfőnök, Christian Horner is elégedett volt, de nagyon szoros küzdelmet vár az új idénytől:

“Versenyképesek voltunk az utolsó három futamon, és az új autóval innen szeretnénk folytatni is. A Ferrari és a McLaren nyilvánvalóan megint nagyon versenyképes lesz, ők lesznek a mérce, ezután pedig egy nagyon szoros csapat következik, amelyikben mi, a BMW, a Renault, és talán a Williams lesz ott, és ki tudja milyen lesz a Toyota és a Honda.”

Összeállt a csapat

Összeállt a csapat

Összeállt a csapat


“Nagyon nehéz az évnek ebben a szakaszában jósolgatni, de bízunk benne, hogy fejlődést jelent ez az autó. Hogy mekkorát? Az majd Melbourne-ben kiderül. Mindenesetre, elégedettek vagyunk a RB3-hoz képest elért haladással.”

Horner szerint a folyamatosság a kulcs a csapat teljeítményéhez, a Red Bull nem is változtatott idé sokat: ugyanúgy a Renault szállítja a motorokat, ugyanaz a technikai igazgató, Adrian Newey és a pilótapáros is a régi.

“A csapat sokkal hatékonyabban dolgozik együtt a mind a személyzet, mind a motorszállítónál fennálló folyamatosságnak köszönhetően. Ez volt az eddigi legsimább telem a Red Bull-lal, kezdenek felszínre kerülni az erősségeink. Nem két vagy három emberről van szó! 570-en vagyunk, és minden részlegünkre támaszkodva fejlesztjük az autót. Bízom benne, hogy előbbre lépünk idén!”

Mark Webber szerint 2008-ban jóval több pontot kellene szerezniük, és a legfőbb cél a BMW beérése lehet számukra, de sosem lehet tudni, hogy hogyan alakulnak az erőviszonyok.

Webber rossz autókat szeretne

Webber rossz autókat szeretne

Webber rossz autókat szeretne


“Azt hiszem, a BMW-t üldözzük. De lehetünk harmadikok vagy hetedikek is. Az is lehet, hogy ők egy rossz autót csinálnak. Sosem lehet tudni. Egészen az első versenyig nem látjuk majd tisztán, amíg minden autó ott nem lesz. Szerintem az ötödik helyet meg tudjuk őrizni, de a negyedik hely nagy előrelépés lenne. Remélem, sikerül ellépnünk a középmezőnytől. Tavaly nagyon szoros volt, remélem, hogy idén néhány csapat nem csinál jó autót!”

A Red Bull az új autó mellett ma bemutatta új tartalék- és tesztpilótáját, a svájci Sebastien Buemit is. A 19 éves versenyző tavaly már tesztelt a csapatnak, emellett pedig beugróként versenyzett a GP2-ben, és “főállásban”a Formula3 Euroseriesben, ahol a második helyezést érte el.