Miután a  Ferrari vasárnap, a McLaren pedig tegnap bemutatta új, 2008-as autóját, a sort a japán Toyota folytatja csütörtökön.

A Forma-1-es mezőny legkisebb csapata, a szintén japán Super Aguri jóval később, február 19-én leplezi le autóját, az SA08-at. Hogy a kódnév mögött milyen autó is rejlik, a gyári Honda csapat RA106-osa – amelyet az agurisok SA07 néven tavaly használtak -, vagy a 2007-es pocsék RA107, egyelőre nem tudni, de az kétségtelen, hogy az Aguri 2008-ban is a nagy testvér “kinőtt” holmiját kapja.

Mindketten maradhatnak

Mindketten maradhatnak

Mindketten maradhatnak


Szintén nem tudni azt sem, hogy kik versenyeznek a Super Agurinál idén, pontosabban a csapat még halasztgatja bejelentést, amely minden valószínűség szerint a 2007-ben alkalmazott Takuma Sato és Anthony Davidson szerződésének meghosszabbításáról szól majd. Ezt erősíti az is, hogy az FIA múlt hét végén kiadott hivatalos nevezési listáján is ők szerepelnek a Super Aguri versenyzőiként.

A Super Aguri egyébként a 2007-es idény közepe óta, amikor is elvesztette egyetlen komoly szponzorát, folyamatosan pénzügyi nehézségekkel küzd, a fennmaradáshoz elbocsátásokra és a Honda segítségére volt szüksége.