A Ferrarinak nem kellett Alonso 1

Az építkezés következik

A múlt hét elején a Renault-hoz visszaszerződött kétszeres világbajnok, Fernando Alonso állítása szerint minden csapattól kapott ajánlatot 2008-ra, kivéve a Ferrarit. Az olaszokat nem érdekelte a szabad pilóta.

Alonso így emlékezett vissza az idény végére:

“Nem volt világos, hogy hogyan tovább. Annak is megvolt az esélye, hogy a McLarennél maradok, de végül arra jutottunk, hogy jobb, ha külön úton járunk.”

“Amikor távoztam, értelemszerűen minden csapat – kivéve a Ferrarit – ajánlatot tett. Nem voltak részletek, de mindenki érdeklődött. A Renault-hoz írtam alá, nincs értelme arról beszélni, hogy a Ferrarihoz akartam menni. Ha győzhetek a Renault-val, akkor nem akarok máshova menni” – utalt Alonso azokra a pletykákra, miszerint 2009-től az olaszoknál folytatná pályafutását.

A spanyol azt is elmondta, hogy egyáltalán nem voltak olyan rosszban volt mclarenes csapattársával, Lewis Hamiltonnal, ahogy azt a sajtó állította.

“Nem voltunk ellenségek. Tíz százaléka sem igaz annak, amiket összeírtak.”

A kétszeres világbajnok nem bánja a múltat, de mostantól a jövőre koncentrál.

“Nem volt tökéletes év, de 20 körrel a bajnokság vége előtt még volt esélyem megnyerni a címet. De inkább a jövőről beszélnék. Jó érzésem van a jövő évvel kapcsolatban, de őrültség lenne a bajnokság megnyerésére gondolni. Túl nagy a szakadék. Most az új autó kipróbálására koncentrálok, és a szükséges változtatásokra.

Alonso január 14-én ül majd először a Renault-ba Jerezben.