Öreg spanyol vagy fiatal finn?

Öreg spanyol vagy fiatal finn?

Heikki Kovalainen másodszorra töltheti be az Alonso-pótló szerepét két éven beül, ha a McLaren őt szerződteti a spanyol helyére 2008-ban.

A finn újonc idén a Renault-nál kapott bemutatkozási lehetőséget a McLarenhez szerződött kétszeres bajnok helyén, most pedig helycsere történhet. A wokingi csapat eleinte 4-5 fős jelöltlistája két főre olvadt, az üres állás betöltésére Kovalainen és a McLaren veterán tesztpilótája, Pedro de la Rosa esélyesek.

Bár de la Rosa mellett is szólnak érvek, úgy néz ki, hogy mégis a finn versenyző kapja  lehetőséget. Legalábbis a McLaren második számú embere, Martin Whitmarsh talán elszólta magát:

“Úgy gondolom, hogy Heikki Kovalainen nagyon izgalmas pilótának látszik” – mondta Whitmarsh a Guardiannek.

Kovalainennel folytatódhatna a McLaren finn hagyománya, kérdés azonban, hogy Ron Dennnisék vállalják-e a két viszonylag rutintalan újonc párosítását jövőre. A kétségtelenül tapasztalt de la Rosa szerint jövő héten eldől a kérdés.

“Jelenleg két ember esélyes a helyre, szerintem hamarosan, egy héten belül megtudjuk, hogy ki lesz az. Ha csak rajtam múlna, már eldőlt volna, de inkább nem bízom el magam. Sok jelölt volt az elején, most már nem annyira. Egy héten belül minden kiderül” – nyilatkozta tegnap a spanyol.