Vijay Mallya, a Force India új társtulajdonosa kijelentette, hogy a csapat 2008-as felállásáról még idén megszületik a döntés, a bejelentés pedig újévkor várható.

A Force India már megerősítette, hogy az idén bemutatkozott német tehetséget, Adrian Sutilt jövőre is megtartja, de a csapat másik autójára még sokan pályáznak. A legutóbbi jerezi tesztsorozaton hat versenyzőt próbáltak ki, azonban Roldán Rodriguez, Giedo van der Garde, Ralf Schumacher, Christian Klien, Vitantonio Liuzzi és Giancarlo Fisichella hatosából csak az utóbb három pilóta tűnik esélyesnek.

„A döntés december végén születik meg. Szeretném nagyon alaposan átgondolni, hogy ki üljön a második autóba. Nagyon fontos döntés ez nekem, és a csapat számára is, nem szeretnék elhamarkodni semmit. Mindent mérlegelek a lépés előtt” – magyarázta Mallya.

Az indiai milliárdos a nagy tehetségnek tartott Sutil mellé egy tapasztaltabb versenyzőt szeretne, a pénz nem lesz szempont a döntésnél. Ez jó hír lehet az összes komoly jelöltnek, kivéve talán Ralf Schumachert, aki csúnyán leszerepelt Jerezben.

„Nehéz döntés lesz. Mindannyian jók, és mindannyian más szempontból erősítenék a csapatot” – mondta a jelöltekről a tulajdonos.

A tehetségkutatóba az öregek is beszállnak
Nehéz döntés előtt az új főnök

Nehéz döntés előtt az új főnök

Nehéz döntés előtt az új főnök


„Egyrészt biztosan ott lesz Sutil, másrészt olyan versenyző kell a másik autóba, aki folyamatosan képes emelni a lécet, hogy mindkét pilóta egyre jobb eredményre törekedjen. Az is fontos, hogy jó visszajelzést tudjon adni a mérnököknek. Korábban a csapat felállását a pénz szabta meg, de ez mostanra megváltozott. A döntő tényező a teljesítmény és a visszacsatolás” – tette hozzá.

Mallya azt sem rejti véka alá, hogy nagy elvárásai vannak az eredményekkel kapcsolatban:

„Egyértelmű célt jelöltem ki: a 2010-es Indiai Nagydíjon a Force Indiának a dobogón kell állnia!”