Februárig bizonytalan a McLaren sorsa 2 Az FIA a McLaren kémügyében hozott szeptemberi ítéletében a 2007-es bajnokságból való kizárás és a 100 milliós pénzbüntetés mellett azt is elrendelte, hogy a csapat 2008-as autóját vizsgálat alá vegyék Ferrari-hatások után kutatva, és ezek léte esetén újabb büntetést kilátásba helyezve.

Novemberben az FIA által megbízott független szakértők megvizsgálták a McLaren jövő évi autóját, az MP4-23-at, jelentésüket pedig le is adták a Motorsport Világtanácsnak. A döntést a wokingiak mára várták, de a testület csak annyit hirdetett ki, hogy a vizsgálat eredménye megvan, a döntésre viszont csak egy újabb, február 14-i ülésen kerül sor. Addig lehetőséget biztosítanak a McLarennek, a Ferrarinak és a többi csapatnak is, hogy az ügyhöz hozzászóljanak.

A McLaren az FIA döntését tudomásul vette, és hangsúlyozta, hogy a vizsgálat alatt teljes mértékben együttműködtek a szervezettel, és biztosak abban, hogy autójuk szabályos, és nem visel magán semmilyen Ferrari-jegyet.