A McLarentől a szezon végén távozott Fernando Alonso még mindig nem döntött arról, hogy 2008-ban melyik csapatnál folytatja a versenyzést. A spanyol legvalószínűbben a Renault-hoz tér vissza, de a több forgatókönyv is felmerült már az elmúlt egy-két hónapban.

A kétszeres világbajnokot szeretné magáénak tudni a Toyota és a Red Bull is, sőt, a múlt héten – bár ezt a csapat cáfolta – állítólag még a Honda gyárában is megfordult.

A Red Bull vagy a Renault viszi?

A Red Bull vagy a Renault viszi?

A Red Bull vagy a Renault viszi?


A spanyol Diario AS ma azt írja, hogy Alonso egy hét múlva, december 10-én dönt majd a folytatásról. A bajnok kivárja a Renault sorsának alakulását, ami a Motorsport Világtanács csütörtöki meghallgatásán dől el. Ha Flavio Britatore és csapata megússza a titkos McLaren-adatok birtoklását, egy a szeptemberi, a wokingiakéhoz hasonló büntetés nélkül, akkor Alonso minden bizonnyal visszatér volt csapatához.

Ha nem, nos akkor is marad lehetősége – bennfentesek szerint a spanyol pilóta képviselői a hétvégén Ausztriában jártak, ahol a Red Bull-milliomos Dietrich Mateschitzcel találkoztak.