A McLaren nem siet az idény végén távozott Fernando Alonso pótlásával, Lewis Hamilton új csapattársának bejelentése még odébb van. A csapatfőnök, Ron Dennis a kolumbiai El Tiempónak beszélt a kérdésről.

“Még nem döntöttünk, és nem is érezzük sürgősnek” – jelentette ki Dennis.

A McLaren lehetséges jelöltjei közül a lap külön kiemelte a tesztpilótát, Pedro de la Rosát ? akinek rajongói egyébként aláírásokat gyűjtenek azért, hogy jövőre kapjon egy esélyt -, arról érdeklődve, hogy ülhet-e ő az autóba.

“Lehetséges. Sok lehetőség van, neveket azonban nem mondhatok, csak annyit, hogy nem sietjük el. Hamiltonnal máris dolgozunk, amikor pedig döntünk az új csapattársáról, akkor vele is megkezdjük a munkát” – mondta a csapatfőnök.

A csapat jelöltjei között lehet de la Rosa mellett a renault-s Heikki Kovalainen, a williamses Nico Rosberg és a Force India német versenyzője, Adrian Sutil is – bár az utóbbi két pilótának szerződése van 2008-ra, és nem is nagyon akarják elhagyni saját csapatukat.

Nem futamodik meg

Nem futamodik meg


Ron Dennis azt is elárulta az interjúban, hogy az idei botrányos szezon után megfordult a fejében, hogy 60 évesen már jobb lenne visszavonulnia a McLaren éléről.

“Ez a munka nagyon sok erőfeszítést és figyelmet követel. Sokat vagyok távol a családomtól. Igen, gondoltam a visszavonulásra, de nem az a fajta ember vagyok, aki a nehézségek közepette bedobja a törölközőt” – magyarázta Ron Dennis.