A múlt héten a Renault technikai igazgatója, Bob Bell nevezte műszaki visszalépésnek a a jövőre bevezetésre kerülő, McLaren által gyártott egységes elektronikai rendszert (ECU), most pedig a BMW Sauber felől hallatszanak hasonló hangok.

A költségcsökkentés és a versenyzés színvonalának emelése érdekében bevezetendő ECU-val a bajor csapat sem valami elégedett, A csapatfőnök, Mario Theissen elmondása szerint többször is ellenezték a bevezetését, míg a csapat főtervezője, Tim Densham arra panaszkodik, hogy az új rendszer nem illeszkedik valami jól az autóba:

“Mondjuk úgy, hogy szerintem ennek az ECU-nak elég érdekes alakja van. Háromszögszerű, láthatóan egy másik autóhoz készült. A csatlakozók elhelyezése is egy bizonyos autóra utal” – sejteti a főtervező, hogy a McLaren előnyt élvezhet majd a rendszer bevezetésével.

A Williams technikai igazgatója, Sam Michael is hasonlóan látja a dolgot:

“A McLarennek nem kell majd elvégeznie azt a munkát, amit minden más csapatnak” – mondja a williamses szakember, hozzátéve azonban, hogy nekik eddig nem okozott  nagy nehézséget az alkalmazás. “Volt néhány apróság, nem egészen tökéletes, de hogy őszinte legyek, elég jó. Azt hiszem, pár hónap múlva már észre sem vesszük majd.”  – nyilatkozta.