A McLaren kis híján világbajnoki címet szerzett csodaújonca a versenyidény lezárultával az anyagiakra fordítja a figyelmét. Az előnyösebb adózás kedvéért Svájcba költözik és a szezonzáró futam kockás zászlója után már piacra is dobta életrajzi kötetét. A valóban elképesztő, és elismerésre méltó karrierből azonban még többet is ki lehet csikarni, Hamilton és tanácsadói tudják ezt jól, igyekeznek learatni az összes gyümölcsöt.

Hogy ne csak az idei, hanem a jövő évi és azutáni gyümölcsök szüretére is most kerüljön sor, Hamilton hamarosan részvénytársasággá alakul, és megjelenik a tőzsdén. A Lewis Hamilton Rt. papírjainak tíz százalékát dobnák piacra a londoni tőzsdén, amelyből szakértők szerint rövid idő leforgása alatt 100 millió dollárnyi tőkére tehetne szert a 22 éves versenyző, biztosítva ezzel jövőjét, ha esetleg egy baleset miatt a karrierje megszakadna.

Az első autóversenyző, aki ilyen módon igyekezett pénzt szerezni, a Forma-1-ben is megfordult, de a Champ Carban igazán sikeres Justin Wilson volt, ő 2003-ban dobta magát piacra, hogy a megfelelő összeget előteremthesse a Jaguar versenyzői székére.

A brit Independent a “rock kaméleonját”, David Bowie-t említi párhuzamként, ő 1997-ben keresett részvényein 70 millió dollárt. A lap hozzáteszi azonban, hogy Bowie mögött akkorra már negyedszázados karrier állt, míg Hamilton az egyelőre fényesnek látszó, de bizonytalan jövőt adná el.