Fernando Alonso csapatot gyanúsítgató panaszai után az FIA a Brazil Nagydíjra egy megfigyelőt rendelt a McLarenhez, hogy biztosítsák a csapaton belüli egyenlőséget a világbajnoki harc utolsó, mindent eldöntő csatájában.

Alonso azonban nem elégszik meg ezzel, tutira akar menni. Legalábbis a német Bild értesülései szerint, ugyanis a lap azt állítja, hogy a világbajnok személyi trénerét azzal a feladattal bízta meg, hogy minél több információt gyűjtsön a bajnokságban élen álló csapattársa, Lewis Hamilton beállításairól, taktikájáról a brazil futamon.

Borra és Dennis a Hungaroringen

Borra és Dennis a Hungaroringen


Alonso gyúrója nem először kerül képbe a csapaton belüli rivalizálás kapcsán: a spanyollal már hét éve együtt dolgozó Fabrizio Borra volt az, akit a Magyar Nagydíj időmérőjén történt feltartás után Ron Dennis elővett. Többen úgy gondolták akkor, hogy Borra adott jelzést Alonsónak, hogy meddig tartsa fel Hamiltont, míg a csapatfőnök elmondása szerint azért vitte magával az olaszt, hogy a két versenyző közötti esetleges dulakodás megakadályozásában segítsen.