A világbajnok Fernando Alonso négypontos hátránnyal vág neki a Brazil Nagydíjnak a csapattársával, Lewis Hamiltonnal folytatott bajnoki küzdelem utolsó fordulóján.

Alonso korábban meggyanúsította már a csapatot azzal, hogy a McLaren megpróbálja szabotálni az esélyét a harmadik világbajnoki cím megszerzésére – az FIA hivatalos megfigyelőt is delegál a wokingiakhoz a hétvégén -, de most azt mondja bízik az egyenlőségben, és minden tőle telhetőt megtesz a győzelemért.

E öröm e bodottág

E öröm e bodottág


“Interlagosról sok kedves emlékem van, mindkét világbajnoki címemet ezen a pályán szereztem. Eléggé különböző versenyek voltak, de ilyen a pálya. Nagyon egyenetlen, olyan felfüggesztés kell, amivel keményen lehet támadni a kanyarokat, de még nem túl kényelmetlen. A szintkülönbségek pedig még izgalmasabbá teszik a vezetést.”

“Biztos vagyok benne, hogy egyenlő feltételekkel vághatunk neki Brazíliának, és mindkét autó képes lehet majd a bajnoki cím megszerzésére. Ennek ellenére sok rajtam kívül álló körülménynek kell még mellém állnia a győzelemhez, de én minden tőlem telhetőt megteszek, és csak reménykedhetek, hogy minden más is klappol majd” – mondja a kétszeres világbajnok a futam előtt.