Az Autosport.com értesülései szerint a Prodrive és a McLaren tárgyalásai az autók eladásáról véget értek, az új gárda nem lesz a McLaren B csapata.

Bár néhány héttel ezelőtt a Prodrive-főnök, Dave Richards azt nyilatkozta, hogy már csak a Concorde Agreement modosítása – amely engedélyezné az autók csapatok közti adásvételét -az egyetlen akadály az üzlet megkötésének, most másképp áll a dolog. Bennfentesek ugyanis úgy tudják, hogy a McLaren F1 főnöke, Martin Whitmarsh hétfőn arról tájékoztatta beosztottjait, hogy a csapat a továbbiakban nem dolgozik a Prodrive-projekten.

A hírt egyelőre egyik fél sem erősítette meg.

A Prodrive és a McLaren üzlete már nagyon régóta húzódik-halasztódik, és már többször is úgy tűnt, hogy kútba esik. Bár a Prodrive-val kapcsolatban szinte mindig csak a McLarent emlegették, a főnök, Dave Richards még nyáron azt nyilatkozta, hogy három lehetőségről is tárgyal. Most valószínűleg a korábbi tárgyalófelekhez tér vissza, állítólag a jövő évi autó szállítására a Renault lehet a legvalószínűbb jelölt.

Feltéve persze, hogy a 2008-as – még nem létező – Concorde Agreement egyáltalán lehetővé teszi a nem saját autókkal való indulást.