Az FIA kitűzte a Toro Rosso által megfellebbezett múlt vasárnapi büntetés tárgyalását, a szervezet Fellebbviteli Bírósága jövő pénteken, október 12-én ül össze az ügyben.

A Japán Nagydíjon a Toro Rosso-s Vitantonio Liuzzit sújtották a stewardok 25 másodperces büntetéssel, mert szerintük az olasz pilóta sárga zászló alatt előzte meg a spykeres Adrian Sutilt. Az ügy azért fontos a faenzai csapatnak, mert a Fujin Liuzzi nyolcadik helyével megszerezhette volna a Toro Rosso idei első pontját, amely a büntetés után a Spykerhez került.

Október 24-én már jóval komolyabb ügyet tárgyalnak az FIA döntnökei. A kérdés a Prodrive jövő évi indulása lesz, amelynek szabályosságát a Williams kérdőjelezte meg. Hogy mi is a baj a 12. csapat csatlakozásával? Az, hogy a mostani Concorde Agreement alapján nem indulhat a Forma-1-ben olyan csapat, amely nem maga készíti az autóját – bár a Super Aguri és a Toro Rosso egész évben a pályán volt, velük a Spyker vív emiatt -, a Prodrive pedig minden valószínűség szerint a McLarentől vásárolja majd a kasztniját, és ugyanazt a Mercedes-motort is használják, amelyiket a wokingiak.   

Mivel a csapatoknak nem sikerült új Concorde Agreementet összehozniuk, így könnyen lehet, hogy a jövő évben is az idei marad érvényben, így a tervezett változtatás – ti. hogy a az autók szabályosan adhatók-vehetők lesznek – sem kerül bele. Nagy tehát a felelőssége az FIA bíróságának, egy új, és két mostani csapat sorsa függ a döntéstől.