Fernando Alonso és a McLaren rossz viszonya közismert, ezért az elmúlt egy-két hónapban számos spekuláció kapott szárnyra azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a világbajnok sorsa 2008-ban. Voltak, akik Alonso egyéves kihagyását sem tartották kizártnak, de a spanyol most a Cadena Ser rádiónak adott interjújában cáfolta, hogy ez is a lehetőségek között lenne.

“Nem, ez nem szerepel a terveim között, száz százalék. Bárhogyan is, bárhol is, de mindenképpen versenyezni akarok.”

Alonso már csak azért sem akar lemaradni a következő szezonról, mert az F1-ben komoly változás jön, betiltják a kipörgésgátlót:

“Jövőre fontos szabályváltozás következik, betiltják a segédeszközöket, egy ilyen idényben mindenképp versenyezni kell! Fontos hozzászokni az autókhoz, mert szinte teljesen mások lesznek.”

A Ferrarihoz való szerződést az olaszok csapatfőnöke, Jean Todt után Alonso is tagadta:

“Semmit nem hallottam felőlük. Szerződésük van a következő évre Massával és Räikkönennel, számomra nincs lehetőség jövőre.”

Bár a hétvégi Japán Nagydíjon Lewis Hamilton azt nyilatkozta, hogy szívesebben látná Alonsót a Ferrarinál, mint csapattársként, a világbajnok azt mondja, hogy neki ezután sem jelentene gondot együtt dolgozni a brit újonccal.

“Ha jövőre nem leszünk együtt, úgy is jó, ha együtt leszünk, akkor pedig újra csatázunk egy nagyot” –  mondta Alonso