Nico és Keke Rosberg

Nico és Keke Rosberg

A Török Nagydíjon a Williams német versenyzője arról mesélt az újságíróknak, hogy örömmel küzdene apja, az 1982-es világbajnok Keke ellen, mielőtt még túlságosan megöregszik. A versenyt nem Forma-1-es autókkal vagy épp gokarttal képzeli a kisebbik Rosberg, sokkal szívesebben vinné a papát a jégre.

“Nagyon szeretném ezt, mielőtt még túl öreg lesz hozzá, ami nincs is messze. 10 évig csinálta az Arctic Rallin Lappföldön, szívesen kipróbálnám magam ellene a jégen. Jó szórakozás lenne, mert ő azt hiszi, hogy könnyedén legyőzne. Én is kipróbáltam már a jégversenyzést néhány éve, szerintem elég jó vagyok” – magyarázta az ifjabb Rosberg.

A willamses reméli, hogy a jeges pályán komolyabb versenyre számíthat az öreggel mint a gokartban, ahol korábban már leszerepelt előtte a világbajnok apuka:

“Ő volt a példaképem, nagyon igyekeztem, amikor ő is beszállt. Gondoltam, na, most legalább egy másodpercet kapok tőle. Mögötte vonatoztam, hát elég kiábrándító volt. Sosem láttam még senkit, aki ennyire reménytelenül gokartozott volna. Katasztrofális volt!” – adta ki apját Nico a hallgatóknak.

Azért nem égette le teljesen a papát a fiatalabb Rosberg, beismerte, hogy ma már ő is hadilábon áll a gokartozással.

“Persze hozzá kell tennem, hogy én is vagy négy éve nem vezettem már gokartot, mostanában pedig, amikor beültem egybe, nagyon nehéz volt, teljesen más világ. Az ember beül és csak néz. Legalább fél nap kell, mire elcsípi a tempót.”