Alonso, a békebontó 2 A McLaren csütörtöki békéltetőtárgyalása után a pilóták mindenkit biztosítottak arról, hogy továbbléptek a Magyar Nagydíj óta, már szent a béke kettejük között, és csak a bajnokságra koncentrálnak ezután.

Alonso azonban máris új nyilatkozattal növeli a feszültséget: a spanyol elégedetlen, hálátlannak tartja a McLarent, még mindig nem tudja elfogadni, hogy teljesen egyenlő feltételeket biztosítanak neki, a kétszeres világbajnoknak, és az újonc Hamiltonnak.

“Nyilvánvaló amikor egy csapatban egyenlő feltételekkel rendelkeznek a csapattársak. Pedig én többször kértem már a csapatot, azt hiszem, sokat adtam nekik. Nagyon sokat adtam a csapatnak, amikor decemberben csatlakoztam. Emlékszem, hogy akkor milyen autót vezettem és emlékszem a 2006-os eredményikre is, és hogy hogyan hoztam öt-hat tized vagy akárhány másodpercet” – magyarázza a sérelmét a világbajnok.

A továbbra is egyértelműen rossz viszony ellenére Alonso állítása szerint egyelőre nem akar a távozáson gondolkodni, de nem is zár ki semmit – csütörtökön a főtámogató által szervezett pr-eseményen újságírói kérdésre nem tudta egyértelműen kijelenteni, hogy jövőre is a McLarennél lesz-e:

“Hosszútávú szerződésem van a csapattal, jelenleg semmi sem sürget, hogy lépjek vagy bármit is tegyek, főleg ahogyan most a bajnokság áll, hét ponttal vagyok a vezető mögött. Nincs itt az ideje a jövőről gondolkodni.”