Fernando Alonso?

A McLaren kétszeres világbajnoka lendületbe jött. Szinte teljesen ledolgozta lemaradását a csapattársával szemben, immár csak két pont a hátránya. A négy esélyes közül ő gyűjtötte a legtöbb pontot az utóbbi két versenyen és győztesen érkezik hozzánk a Nürburgringről. Bár tavaly egy rosszul rögzített kerékanya miatt idő előtt búcsúzott, megmutatta, hogyan kell gyorsan autózni a vizes Hungaroringen.

Räikkönen vagy Alonso? Más? 1
Ez nem megy haza sose?

Ez nem megy haza sose?

Ez nem megy haza sose?


Fernando Alonso esélyeit jelentősen növeli, hogy úgy tűnik, a lassabb pályákon a McLaren az erősebb a Ferrarival szemben, gondoljuk csak bele milyen verést adtak Monacóban a vörösöknek. Alonso az egyetlen a „fantasztikus négyesből”, aki minden idei futamon pontot szerzett. Egyértelmű favorit!

„Nagyszerű volt győzni Németországban, remélem, meg tudom ismételni Magyarországon is. Szép emlékeim vannak erről a pályáról, mert Magyarországon szereztem az első futamgyőzelmemet. Tavaly nem sikerült célba érnem, de ennek ellenére mindig különleges lesz számomra a pálya, élvezni szoktam a versenyt” – mondta Alonso.

Sportfogadói nyereményszorzó: 2,375
A vezess.hu szerint: 1.

Kimi Räikkönen?

Ahogy Räikkönen egész Forma-1-es pályafutása, úgy a Magyar Nagydíjon mutatott eredményei is szinuszgörbét írnak le. Tavaly kiesett, míg 2005-ben megnyerte a versenyt, előtte nem ért célba, míg 2003-ban felállhatott a dobogóra.

Nem direkt volt, véletlen nyertem

Nem direkt volt, véletlen nyertem

Nem direkt volt, véletlen nyertem


Ebből az is következhet, hogy idén nyerhet a finn. Rá is férne a siker, hiszen az Európa Nagydíjon idei második nullás versenyét könyvelhette el, miután a hidraulikus-rendszer bemondta az unalmast. Erőt meríthet a Magyarországra látogató finn szurkolók buzdításából.

A legfontosabb indok Räikkönen győzelme mellett mégis az, hogy a vezess.hu olvasói őt tartják a legesélyesebbnek.

„Sok-sok finn honfitársam van itt a hungaroringi lelátókon, nagyszerű látni a kék keresztes zászlókat a Ferrari vörös lobogói mellett. Azt hiszem, ez van a legközelebb ahhoz, hogy hazai versenynek érezzem, hacsak Bernie nem áll elő valami meglepetéssel! Hiszem, hogy még megnyerhetem világbajnokságot, elég egy rossz verseny az ellenfeleimnek, és azonnal fel tudok zárkózni.” – mondta Räikkönen.  

Sportfogadói nyereményszorzó: 3,45
A vezess.hu szerint: 2.

A második oldalon kiderül az is, mit tudott meg Hamilton tavaly a Hungaroringről.


Lewis Hamilton?

Nemcsak a Ferrari bukott nagyot a két héttel ezelőtti Európa Nagydíjon, de Lewis Hamiltont is utolérte a balszerencse.  Az újonc versenyző hatalmasat esett az időmérő edzésen, majd a verseny is problémái voltak, így pályafutás során először nem állhatott dobogóra – de előtte kilencszer igen!

Lelkileg azonban nem ez lehetett a mélypont, hanem az azt megelőző Brit Nagydíj, ahol a gyenge szereplés miatt – már ha a 3. hely nevezhető annak – a brit sajtó ráhúzta a vizes lepedőt.

Tudjátok hol állok a tabellán

Tudjátok hol állok a tabellán

Tudjátok, hol állok a tabellán


Lehet, hogy jobb lenne, ha nem járt volna még a Hungaroringen, hiszen idén azt a két versenyt nyerte meg (Kanada, USA), ahol korábban még nem versenyzett. Nálunk tavaly indult a GP2-es sorozatban, egy tizedik és egy második helyet szerzett a két futamon. A McLaren lassú pályákon mutatott fölénye miatt újra sikeres lehet a fiatal pilóta.  

„Nagyon kedvelem a pályát, elég gyors, tekintetbe véve, hogy milyen szűk. Emellett igazi klasszikus is. Tavaly hibáztam az időmérőn a GP2-ben, hátulról indultam, de idővel visszakapaszkodtam, jó alkalom volt megtanulni a pályát, kiismerni a kanyarokat, és hogy hol lehet előzni, ami itt hírhedten nehéz” – beszélt a pályáról Lewis Hamilton
 
Sportfogadói nyereményszorzó: 4,5
A vezess.hu szerint: 3.

Felipe Massa?

Ha minden jól megy, kettős futamgyőzelmet kellett volna szereznie a Ferrarinak a Nürburgringen. De nem. Räikkönen-KO, Felipe Massa a futam vége előtt bukta el a győzelmet. Alonso eléggé lealázta! Ám ez erőt adhat a brazilnak, hogy visszavágjon, miután Malajziában hol előzünk és hol nem gyorstalpalót tartott neki Lewis Hamilton, a következő versenyen Bahreinben nyerni tudott.

Ezt meg hogy a fenébe...

Ezt meg hogy a fenébe…

Ezt meg hogy a fenébe…


Massa nem támaszkodhat a múltban rejlő magyarországi sikereire, mivel azok nincsenek. Legjobb eredménye a hetedik hely, amit kétszer is megcsípett, de volt ő 14. is, 2004-ben meg kiesett.

„Nem számítottunk Kimi kiesésére a Nürburgringen, és túl is kell lépnünk ezen. Ilyen dolgok miatt értékes pontokat veszíthetünk a bajnokságban. De Magyarországon újra támadunk, és mindenkinek bizonyítani fogunk, aki azt hiszi, hogy a Ferrarinak nem fekszik a pálya.” – értékelt Felipe Massa

Sportfogadói nyereményszorzó: 4,5
A vezess.hu szerint: 4.

Aki kíváncsi rá milyen a Hungaroring, vagy mi történt tavaly az kattintson. Van ott két tuti videó is!


Pálya és verseny

Ki tudja lehet-e hinni a pilótáknak, de többeknek tetszik a gokart-pályának csúfolt Hungaroring. A 4381 méteres pálya a világbajnoki sorozat leglassabbja, csak Monaco múlja alul, hiába építették át 2003-ban.

20 év után esős verseny!

20 év után esős verseny!

20 év után esős verseny!


A Mansellt leszámítva kevés a gyors kanyar, ezért a mérnökök maximálisra állítják a szárnyakat, aztán várják a csodát. A pilótáknak nincs mit tenni, az edzésen kell remekelni, mert a poros, csúszós ringen szinte lehetetlen előrébb evickélni előzéssel.

Ha esik az eső, ahogy 20 év után tavaly előfordult, talán izgalmas lesz a verseny. És erre van némi esély, az okosok 20 fokos hőmérsékletet, szelet, borult eget és zivatarokat jósolnak vasárnapra.

Ez történt 2006-ban:

A 2007-es MAGYAR NAGYDÍJ:

2006-ös befutó: 1. Jenson Button, 2. Pedro de la Rosa, 3. Nick Heidfeld
Pályarekord: 1 perc 19,071 másodperc. Michael Schumacher – Ferrari
Időmérő edzés: Augusztus 4. 14:00
Futam: Augusztus 5. 14:00 – a verseny 70 körös

Körrekord a Hungaroringen: