Giancarlo Fisichella a Francia Nagydíj előtt arról beszélt, hogy a versenyen majd megpróbálják befogni a BMW-ket. Ez éppen nem sikerült, mert az olasz pont a két BMW mögött, a hatodik helyen fejezte be a versenyt. A hétvégi Brit Nagydíjon újra próbálkozik majd a renault-s.

“Bosszantó volt, hogy nem tudtuk magunk mögött tartani a BMW-ket, sőt előrelépni sem sikerült a versenyen, de az elsődleges a célba érés volt. A Magny Cours-i futam pozitívuma volt, hogy a tempónk nem sokkal maradt el a BMW-kétől. Az időmérőn könnyedén bejutottunk az első tízbe, tiszta Renault harmadik sort csináltunk.”

“Ez sokkal jobb teljesítmény, mint ahol két hónapja álltunk, és azt mutatja, hogy kemény munka folyik a gyárban és a jó úton haladunk. A futam utolsó szakaszában még Alonsót is könnyűszerrel magam mögött tudtam tartani. Számomra világos, hogy az élcsapatokhoz viszonyított hátrányunk lassan, de biztosan csökken. Ilyen helyzetben az ember minden hétvégén versenyezne, hogy még egy kicsi fejlődést érjen el. Ezen a hétvégén is a BMW-kkel fogunk vívni, a cél pedig, hogy előttük végezzünk” – mondta Fisichella.

A bajnokságban jelenleg negyedik Renault 20 ponttal van lemaradva BMW Sauber mögött.