Múlt hét végén robbant a hír, miszerint a Ferrari feljelentést tett egyik magas beosztású alkalmazottja ellen. A gyanúba keveredett Nigel Stepney a schumacheri sikerkorszak egyik “kovácsa” volt, azonban tavaly Michael Schumacher és a technikai igazgató, Ross Brawn távozása után háttérbe szorult, amit akkor nem is hagyott szó nélkül.

A feljelentés okáról biztosat még nem lehet tudni, több verzió – vagy ezek kombinációja – is lehetséges. Voltak olyan hírek, amelyek szerint Stepney ipari kémkedést folytatott, az idei autó terveit adta el a riválisoknak, de az is szóba került, hogy megpróbálta szabotálni a csapat munkáját – a Monacói Nagydíj előtt Felipe Massa autójának üzemanyagtartályában gyanús fehér port találtak.

Nigel Stepney

Nigel Stepney

Nigel Stepney


A gyanúba keveredett Stepney jelenleg nem tartózkodik Olaszországban, egy brit lap a Fülöp-szigeteken érte utol.
“Előre tervezett nyaraláson vagyok. Miért állítaná valaki, hogy nem vagyok elérhető? Az utazást a Ferrari utazási irodáján keresztül szerveztem. Tudják, hogy hol vagyok. Ez csak egy mocskolódó hadjárat, és bízom benne, hogy a folyamatban lévő eljárás tisztáz majd. Ártatlan vagyok, nem tettem semmi rosszat” – állította a ferraris.

Ügyvédje, az olasz Luca Berzhiger elmondta, hogy Stepney ellen súlyos károkozás és sportcsalás gyanúja miatt nyomoznak, de elképzelhetetlennek tartja, hogy ügyfele képes lenne olyasmikre, amikkel hírbe hozták:
“Valószerűtlennek találom, hogy egy olyan kaliberű szakember, mint ő, képes lenne ártani a saját csapatának.”

Stepney ellen két vizsgálat is folyik, egy belső, ferraris, és a modenai ügyészség is bűnügyi nyomozást folytat, amelynek keretében már házkutatást is tartottak a szakember olaszországi otthonában, ahol lefoglaltak több tárgyat is.

Jean Todt, a Ferrari csapatfőnöke ugyan a feltételezett szabotázs konkrétumairól nem nyilatkozott, de Stepney ártatlanságában sem hisz:
“Az, hogy bűnügyi nyomozást indíttattunk, bizonyítja, hogy törvénytelenséget fedeztünk fel.”