Robert Kubica balesete – videó 2 Szerencsére nem történt baj:

Kubica ide-oda nyakló sisakja nem jósolt túl sok jót, és az sem, hogy a mentőalakulat hosszú percekig dolgozott a kimentésén, ahonnan a pálya orvosi központjába, majd helikopterrel a montreali kórházba szállították. Később többféle információ látott napvilágot, például, hogy eltörte a lábát.

Végül azonban a Sacre-Couer kórház hivatalos közleményben tudatta, hogy Kubica jól van. “Mr. Kubicán elvégezték az összes szükséges vizsgálatot, úgy tűnik, a baleset nem járt súlyos következményekkel. Enyhe agyrázkódást kapott, valamint kificamodott a jobb bokája. Az állapota stabil, és az élete nincs veszélyben. Megfigyelésre benn tartják a kórházban, majd az állapotát holnap reggel újra ellenőrzik” – derül ki a közleményből.

A BMW vezetője, Mario Theissen is megerősítette a hírt, majd a kérdésre, hogy a lengyel pilóta versenyezhet-e a hétvégi amerikai nagydíjon, még nem tudott válaszolni: ?Majd csak Indianapolisban hozzuk meg a döntést, az orvosi vizsgálatok után” – mondta.

Ha Kubica nem versenyezhet, akkor várhatóan valamelyik BMW-tesztpilóta, Sebastian Vettel vagy Timo Glock ugrik majd be helyette. Ismét bebizonyosodott, hogy a csapatok fantasztikus munkát végeznek autóik biztonságossá tétele érdekében.

A futam további történései