Jövőre először fordulhat elő 1955 óta, hogy Franciaország nem rendez Forma-1-es futamot. A Francia Autósport Szövetség (FFSA) tegnap jelentette be, hogy a következő év naptárából kimarad a Magny Cours-i helyszín. Íme az FFSA nyilatkozata:

“(…) A francia nagydíj szervezője, a Francia Autósport Szövetség szeretné egyértelművé tenni, hogy tanácsa március 21-i ülésén egyhangúlag úgy döntött, hogy felfüggeszti a francia nagydíj 2008-as kiírását, mivel a rendezés szükséges feltételei nem állnak rendelkezésre. (…) Az elsődleges prioritás most a 2007-es verseny lehető legjobb megrendezése.”

A hiányzó “szükséges feltételek” főképp a pálya megközelítésének nehézségét és a szálláshelyek szűkösségét jelentik. Bernie Ecclestone már korábban is kritizálta Magny Cours-t, mint a Forma-1-es sorozat egyik legnépszerűtlenebb állomását. Egy interjúban Ecclestone a francia kormányt vádolta azzal, hogy nem tett semmit a pályáért.
“Két éve hat mérföldre a pályától megálltak az autóút építésével. Azt mondják, még négy-öt év is lehet, mire teljesen kész lesz.”

A francia sportlap, a L’Equipe szerint 2009-ben újra lehet francia versenyhelyszín, de az nem Magny Cours lesz. Sokkal inkább Párizs, utcai versennyel, Ecclestone legalábbis ezt szeretné.