Damonn Hill a BBC-nek dícsérően beszélt a McLarennél idén bemutatkozó honfitársáról. Damon Hill volt az utolsó brit bajnok a Forma-1-ben, sokan most Lewis Hamiltonban látják az utódját.

Kétszer is nyert a magyar pályán

A Forma-1-be a múlt hét végén üstökösként berobbant fiúról mindenki csak felsőfokon nyilatkozik, talán nem ok nélkül. Hamilton az ausztrál nagydíjon a 3. helyre hozta be McLarenjét, a verseny jelentős részében pedig csapattársa, a világbajnok Fernando Alonso előtt ment. Az újonc melbourne-i teljesítményéről a korábbi bajnok ezt mondta:

“Jó volt az időmérőn, és ragyogóan versenyzett. Az első nagydíján villogott, és a csapattársával is versenyben volt – nagyon jó!” Kiemelte, hogy Hamilton az elvárások miatti nagy nyomást tekintetbe véve is megállta a helyét.

“Komoly elvárásoknak kellett megfelelnie, de én a gyengeség semmi jelét sem láttam rajta. A rajtja fantasztikus volt, egy igazi klasszis! Az első nagydíjat nagyon könnyen el lehet szúrni, de ő egy pillanatig sem tűnt idegesnek, csak tette a dolgát, és ez be is jött. Nyomult. Magabiztos volt. A dobogón nagyon elégedettnek látszott, szerintem tudta, hogy fene jó munkát végzett” – lelkendezett Damon Hill.

Amint valaki újabb szépet mond Hamiltonról, megírjuk.