Michael Schumacher nagy valószínűséggel csak a május elején sorra kerülő spanyol nagydíjon lesz ott először a Ferrari bokszában. Ugyancsak ott lesz Monte Carlóban és a Nürnburgringen is. Azt azonban továbbra sem tudni, hogy mit is fog csinálni az egyelőre elég homályos “tanácsadói” szerepben.

A német sajtóban korábban megjelent hír, miszerint Melbourne-ben is részt vesz a versenyen, téves volt, mi is megírtuk. Ugyancsak spekulációk folynak arról, hogy a német sztár az RTL Forma-1-es szakkommentátora lenne, de eddig ezt a hírt sem erősítette meg senki. Azt viszont mindannyian láthattuk, hogy az ausztrál nagydíj végén telefonon köszöntötte a győztes Räikkönent, “örökösét” a Ferrarinál.

A Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt a hívással kapcsolatban ezt mondta:
“Az, hogy Michael felhívott, miközben a dobogóhoz mentünk, világosan mutatja, hogy mit is csinálunk közösen – együtt örülünk.” Hohó, szóval ez lenne a tanácsadó feladata! Együtt örülni. Ugye önöknek is menne?

A versenyektől való távolmaradásra elég jó oka van Schumachernek: valószínűleg egyikünknek sem hiányozna egy-két futam, ha egy háromemeletes, sokszobás, toronnyal, mozival, mászófallal, helikopter-leszállópályával, saját benzinkúttal, fűtött mélygarázzsal és egy komplett lovardával rendelkező kastélyt kellene belaknunk a következő hónapokban! Igen, jól értik, a Schumacher család ezen a héten költözik be új lakhelyére, amelyet az elmúlt években építettek Svájcban, a Genfi-tó partján, és amelynek értékét 30 millió euróra becsülik.

Egy éve készült el a család másik nagy beruházása, a farm, amelyet Schumacher a 10. házassági évfordulójuk alkalmából építtetett feleségének, Corinnának. A Givrinsben fekvő birtokon egy 3 200 négyzetméter alapterületű csarnok is van, ahová 1 400 néző fér be.