Bernie Ecclestone Melbourne-be érkezése előtt a délkelet-ázsiai városállamban, Szingapúrban tárgyalt az ott rendezendő nagydíj lehetőségéről. Japán, Malajzia és Kína után újabb távol-keleti versenyhelyszín kerülhet a Forma-1-es naptárba. Az európai versenyek veszítenek a súlyukból.

“Európa ki is maradhat a Forma-1 közel- és távol-keleti terjeszkedése miatt. A török és a hozzá hasonló pályákat összehasonlítani Silverstone-nal vagy Magny Cours-ral olyan, mintha a fejlett világot hasonlítanánk a harmadik világhoz” – mondta Szingapúrban Ecclestone. És értsük jól, ez a hasonlat nem az európai pályáknak kedvez!

A nagydíj rendezéséért két helyi lobbi verseng, Ecclestone hétfőn az egyik féllel, Ong Beng Seng szállodatulajdonos-milliárdossal vett rész üzleti vacsorán. A városállamban rendezendő futam komoly hátszéllel rendelkezik a kormányzat részéről is: az ausztrál nagydíjon egy miniszter vezette 20 fős szingapúri delegáció is ott lesz.

A Forma-1 ura egyelőre azonban nem állít biztosat arról, hogy lesz-e szingapúri nagydíj, vagy sem: “Nem tudom, de ezért vagyok itt” – mondta szűkszavúan.

Mindenesetre a helyszín jól illeszkedne a Forma-1 Európán kívüli terjesztésének tendenciájába, főleg, ha Bernie kedvenc új ötlete, az éjszakai verseny is megvalósítható lenne ott. Ugyancsak erősíti az új nagydíj lehetőségét, hogy 2009-re Ecclestone már 20 futamot szeretne a versenynaptárban látni.

Oroszország, Abu Dhabi, India, Dél-Korea hamarosan. Még jó, hogy éjszakai versenyek lesznek, hát ki akar korán kelni?