Alonso újonc csapattársat kap 1

Alonso újonc csapattársat kap

Sokáig kérdéses volt, hogy ki lesz a tavaly télen leigazolt Fernando Alonso csapattársa. Felmerült mindkét tesztpilóta, Gary Paffett, és az idény második felében Juan Pablo Montoyát helyettesítő Pedro de la Rosa, valamint az ifjú tehetség, Lewis Hamilton neve is.

Ma nyilvánosságra hozta a McLaren, hogy végül Lewis Hamilton mellett döntöttek. A brit fiatalembert kilenc éve támogatja a McLaren vezetője, Ron Dennis és a Mercedes Motorsport igazgatója, Norbert Haug, 1998 óta szerepel a Mercedes fiatal versenyzőket támogató programjában.

A 21 éves pilóta tavaly a Forma-3-as, idén pedig a GP2-es bajnokságot nyerte meg. Ennek fényében egyértelmű, hogy bekerült a Forma-1-be. Itt újra összemérheti tudását kortársaival, Nico Rosberggel, Heikki Kovalainennel, és persze csapattársával, Alonsóval is. Azért, hogy ne legyen teljesen felkészületlen a pilóta, a lehető legtöbbet teszteli majd a csapat versenyautóját.

Nem csak tehetségét tekintve kiemelkedő Hamilton, de a szponzorok szemszögéből sem utolsó, ugyanis a fiatalember az első színes bőrű pilóta a Forma-1 történetében. Éppen ezért Bernie Ecclestone is erősen támogatja bemutatkozását, mint ahogy egy versenyképes hölgyet is szívesen látna már a sorozatban.

A csapat azt is bejelentette, hogy 2007-ben továbbra is Pedro de la Rosa és Gary Paffett tesztelik majd az MP4-22-es versenygépet. Paffett emellett szeretne visszatérni a DTM-be is, a bajnoki címe után a 2006-os évet ugyanis kihagyta.

Ennek alakulása még kérdéses, ugyanis a Mercedes csak négy gyári versenyautót akar indítani, és azokat Bernd Schneider, Bruno Spengler, Jamie Green, illetve Mika Häkkinen kapná. Igaz, Häkkinen még nem írta alá a szerződését.

Állítólag a Mercedes is szeretné ha újra versenyezne, hogy ne essen ki a ritmusból, ugyanis zeretnék bejutattani a Forma-1-ben, 2008-ban bemutatkozó Prodrive csapat egyik autójába.