Miután a Japán Nagydíjon Michael Schumacher kiesett a versenyből, Fernando Alonso viszont győzött, egy futammal a bajnokság vége előtt a német pilóta tíz pontos hátrányba került.

A nyolcadik világbajnoksághoz nem elég megnyernie a Brazil Nagydíjat, spanyol ellenfelének pont nélkül kellene végeznie az utolsó versenyen. Bár a matematikai esély még megvan, Schumacher lemondott az egyéni világbajnoki címről.

“Nem akarok úgy versenyezni, hogy ellenfelem kiesésére várjak. Így nem akarom megnyerni a világbajnokságot, a pályán akarok nyerni. Tudjuk, hogy Fernando nagyon jó pilóta, egyetlen pont kell neki, ez nem lehet probléma számára.” – mondta a német.

“Mindent megtettünk a győzelemért, vezettünk, de tönkrement a motor. Ilyen az élet és a versenyzés is. Nem vagyok túlságosan csalódott. Kanadában még senki nem hitte, hogy harcban leszünk a vb címért, de megcsináltuk.” – nyilatkozta a ferraris.

Persze Schumacher sem feltett kézzel érkezik Brazíliába, a konstruktőri világbajnokságban kilenc pont a Ferrari hátránya, ami talán még ledolgozható. “Elsősorban a konstruktőri címért küzdünk majd. Megnézzük, hogyan alakul az egyéni pontverseny, ebben tíz pont a hátrányunk. A legjobbra törekszem majd. Bárhogyan is alakul boldog leszek, ez lesz az utolsó versenyem.”

Ehhez csatlakoztak a csapat vezetői is: “Csalódottak vagyunk, de nem tettünk le a bajnoki címről.” – mondta Ross Brawn. “Egyelőre nem tudjuk, mi történt a motorral. Amíg van esély, addig nem adjuk fel.” – tette hozzá Chris Dyer, Schumacher versenymérnöke.