Az Egyesült Államok légiereje tényleg mindenféle repülő eszközzel rendelkezik, amit emberi elme kitalált, többek között helikopter-repülő hibridjük is akad. Ez a CV-22B Osprey konvertiplán, ami egy olyan repülőgép, amely a szárnyvégeken elhelyezett hajtóművek függőleges elforgatásával kombinálja a helikopterek és a légcsavaros repülőgépek tulajdonságait.

A CV-22 Osprey képes a helikopterekre jellemző függőleges felszállásra, helyben lebegésre és a vízszintes leszállásra, egyben a turbómeghajtású repülőgépekre jellemző nagy hatótávolságú, hatékony üzemanyag-felhasználású és gyors repülésre. Feladatai közé tartozik a különleges műveleti erőket támogató, messzire történő behatolás ellenséges területre, az onnan történő kimenekítés, valamint az utánpótlás-szállítás. 

Tulajdonságaiból fakadóan a gép nehezebb, mint a mezei helikopterek, következésképp nagyobb felhajtóerő kell ahhoz is, hogy a levegőbe emelkedjen. Valószínűleg ez a különlegessége okozta az április 21-i incidenst, amikor egy ilyen példány a cambridge-i Addenbrooke’s Hospital helipadját bontotta le felszállás közben.

Óriási mázli, hogy nem történt katasztrófa, ezek a felszálló szövetborítások komoly vészhelyzetet okozhattak volna, ha a légcsavar közelébe kerülnek.