Habár 2020 mindenhol leállást és visszaesést hozott a koronavírus-járvány miatt, Kínában ebben az évben számtalan látványos projektnek pont került a végére. Idén adták át többek között a világ első vízszintes felhőkarcolóját, elkészítették a bolygó leghosszabb üveghídját és egy őrületes hinta is várja az adrenalinfüggő nagyközönséget.

Az izgalmas élményeket nyújtó helyek tárháza eddig sem volt szűk, ám teljessé a világ legnagyobb kültéri liftjével együtt válik. A Bailong felvonó elkészítését az Avatar című film lebegő hegyei ihlették, és a beszállók 326 méteres szintkülönbséget hidalhatnak át használatával, alig két perc alatt.

Persze gyalog is meg lehet közelíteni a Zhangjiajie Nemzeti Park szikláját, ahonnan remek panoráma nyílik a környékre, de érthető, ha a többség nem fogja a háromórás fárasztó túrát választani. A felvonót jelenleg naponta 8-14 ezren használják, és a három liftes szerkezet egy út során egyenként 50-50 embert képes szállítani.

A Guinness-rekordok közé hivatalosan is bekerülő liftet fejenként 129 jüan (5960 forint) befizetése után lehet használni.