A világ legrémisztőbb hintájaként is emlegetik a kínai Csungking városa mellett található színes játékszert, pedig még meg sem nyitott. A Yunyang Longgang Scenic Spot kipróbálása mindegyik, a világon jelenleg üzemelő óriáshintát kenterbe veri, így minden bizonnyal népszerű célpont lesz az adrenalinhajhászok számára.

A hinta alapja egy 100 méter magas ív, ez tartja a fémkábeleket, melyek másik végén az utasok találhatóak. A hintára egy indítótoronyban szállhat be egyidejűleg három utas, majd az elhelyezkedés és a becsatolás után a gravitáció végzi a dolgát, és indulhat a menet. A hintázók egy 91,5 méter átmérőjű ívet járnak be, miközben elérik a 130 km/órás csúcssebességet is. Ha ez nem lenne elég, mindezt egy 700 méter magas sziklafalon teszik, így odalent nincs más, csak a tátongó mélység.

A biztonsági ellenőrzések ugyan még hátra vannak, de a hinta várhatóan június 30-ától fogad látogatókat. A környék turizmusáért felelős szervezet vezetője szerint a látványosság kibír egy, a Richter-skála szerinti 10-es erősségű földrengést és egy 14-es szintű tájfunt, emellett villám- és viharbiztos is.

Kövess minket a Facebook-on!