5 milliárd 252 millió forint. Hogy mennyi? – hangzott régebben a reklámban. A kérdés ezúttal minden korábbinál jogosabb, ugyanis korábban soha nem lehetett ennyi pénzt nyerni sem az ötöslottón, sem bármely másik, a Szerencsejáték Zrt. szervezésében működő játékon.

Meglepő, de 2003 óta nem volt ilyen magas az ötöslottó várható nyereménye, akkor a kilencvenből öt helyesen eltalált szám 5 milliárd 92 millió forintot ért. De mire lehet ennyi pénzt elkölteni? Mutatjuk.

Autó

Így is el lehet költeni az ötöslottó rekordnyereményét 1

Bőven futná a lottónyereményből a világ legdrágább autójára, a Bugatti La Voiture Noire-ra. Az autóból mindössze egyetlen példány készült, de már elkészülte előtt megvásárolta valaki (állítólag Christiano Ronaldo a szerencsés) az 1500 lóerős, 16 hengeres fekete kocsit. Ára 3,5 milliárd forint.

Ingatlan

Így is el lehet költeni az ötöslottó rekordnyereményét 2

Az ötmilliárd forintnál is nagyobb nyereményből Magyarország egyik legdrágább ingatlanát is meg lehetne vásárolni, mely a Budai Vár legpatinásabb részén fekszik. A négy lakásból egybenyitott háromszintes, 600 négyzetméteres penthouse-ból 3 terasz is nyílik örök panorámával a Dunára és a budai hegyekre. Az 1,888 milliárdos ingatlanban 5 háló, 2 nappali, 2 konyha, 9 fürdő és egy borospince is található.

Így is el lehet költeni az ötöslottó rekordnyereményét 3

Utazás

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Fantastic Nature & Animals 🌍 (@fan.tasticnature) által megosztott bejegyzés, Febr 19., 2020, időpont: 1:09 (PST időzóna szerint)

A világ egyik legdrágább nyaralási célpontja a Kakaó-sziget, mely a Maldív-szigetek része. Az itteni szállások többsége a víz fölötti cölöpökön található, és a minden igényt kielégítő kunyhóknak meg is kérik az árát: a 260 ezer forintos éjszakánkénti ár a minimum, és akkor még “olcsón” megúsztuk.

Azoknak is szolgálunk néhány ötlettel, akik hétköznapibb módon költenék el fejben a hatalmas nyereményt. 5 milliárd 252 millió forint elegendő arra, hogy…

  • vegyünk 15 millió 756 ezer sajtburgert az egyik legnépszerűbb hazai gyorsétteremláncnál
  • kifizessük 210 ezer bulizó napijegyét a Sziget fesztiválon
  • átváltsuk 262 600 húszezresre, és egymás után rakva őket, alkossunk belőle egy 40,4 kilométeres vonalat.

Vannak olyan dolgok is, amelyeket nem lehet megvásárolni még ennyi pénzért sem. Ilyen a világon valaha legdrágábban eladott óra, a Breguet Grande Complication Marie-Antoinette is. Az 1827-ben elkészült órát egy múzeumban őrzik Los Angelesben, ám aki hajlandó érte kifizetni több mint tízmilliárd forintot, annak szívesen odaadják.

Így is el lehet költeni az ötöslottó rekordnyereményét 5

A világ legdrágább festményét se akarjuk megvenni a lottóötösből: Leonardo da Vinci Salvator Mundi című alkotása egy 2017-es árverésen 450,3 millió dollárért (140,1 milliárd forintért) cserélt gazdát.

Így is el lehet költeni az ötöslottó rekordnyereményét 6