Nem kevesebb, mint 400 ezer növényt ültetnének egy London belvárosában épülő szálloda homlokzatára. A Citicape House 11 emeletes épülete teljesen zöldbe borul majd a tervek szerint, melyekre nemrég bólintott rá a brit főváros vezetése.

Így növelik a zöld területeket Londonban 1

Az épület – ha minden jól alakul – 2024-re készül el. A kivitelező Sheppard Robson építésziroda szerint ez lesz Európa legnagyobb élő fala. “3716 négyzetméterével a homlokzat éves szinten több, mint 8 tonna szenet tud majd megkötni, 6 tonna oxigént termel majd és 3-5 fokkal csökkenti környezetének hőmérsékletét” – írták közleményükben.

Így növelik a zöld területeket Londonban 2

Maga az épület 382 ötcsillagos hotelszobának ad majd otthont, de irodák és rendezvénytermek is lesznek majd benne. A földszinten bárok és éttermek szolgálhatják ki az igényeket, de a tizedik emeleten egy skybar is helyet kap, ahonnan a közeli Szent Pál-székesegyházra láthatnak majd rá akár a turisták is.

Hasonló épület található Olaszországban, ahol az évtized első felében készült el a milánói függőleges erdő, a Bosco Verticale. Idén már az ötödik őszét élte meg a sűrű növényzettel borított toronyház, az alábbi felvétel tavaly készült.

a videó a hirdetés után indul