Sir Rod Stewartot elsősorban a zenéjéről ismerheti a nagyközönség, pedig az énekes a modellvasutak szerelmese is. Habár nem beszélt róla sokat, az utóbbi 26 évben egy nagyszabású projekten dolgozott Los Angelesben, mely mostanra készült el teljesen.

26 évig dolgozott ezen a művön Rod Stewart 126 évig dolgozott ezen a művön Rod Stewart 2

A 37,8 méter hosszú és 7 méter széles terepasztal egy elképzelt amerikai nagyváros iparnegyedét ábrázolja az 1940-es évekből. A méretes asztalon több száz épület, köztük felhőkarcolók, lakóépületek és gyárak találhatóak, melyek között számtalan sínpár kanyarog.

26 évig dolgozott ezen a művön Rod Stewart 3

Persze az egész komplexum központja a késő délutáni napfény által megvilágított vasútállomás, ahol mindig történik valami, hatalmas a nyüzsgés a környéken. A vágányok felett áthaladó hidak roskadásig vannak emberekkel és járművekkel, míg a kocsiszínek mellett egy fordítókorong is helyet kapott.

26 évig dolgozott ezen a művön Rod Stewart 4

Az énekes két barátjával együtt készítette a hatalmas terepasztalt, gyakran hotelszobát foglalva nekik a Los Angeles-i tartózkodás idejére. Ötletük volt bőven: Stewart gyermekkori észak-londoni háza hasonló környezetben, egy vasútállomás mellett feküdt. Az azóta már elbontott ingatlan ablakain kinézve a sínek látványa tárult elé.

26 évig dolgozott ezen a művön Rod Stewart 5

Az énekes gyakran a turnékra is magával vitte az alapanyagokat, és nekiállt épületmaketteket készíteni két koncert között. Állítása szerint ez megnyugtatta őt a stresszesebb időszakokban. Stewart sokat köszönhet fotós feleségének is, aki gyakran segített neki azzal, hogy fotókat készített épületekről, és a neki tetszőt aprócska formában elkészítette, és beleillesztette az 1993 óta készülő alkotásba.

26 évig dolgozott ezen a művön Rod Stewart 626 évig dolgozott ezen a művön Rod Stewart 7