Az olasz és a francia riviéra mindig is vonzotta a hírességeket. A legegyszerűbben és nem mellékesen a legstílusosabban A-ból B-be vízen érdemes eljutni. Ehhez az ötvenes évek óta a Riva motorcsónakjait, illetve jachtjait veszik igénybe olyan nevek például, mint Sean Connery, Brigitte Bardot vagy Feruccio Lamborghini.

Az előző monacói herceg, III. Rainier is birtokolt egy járművet, melyet az olasz cég készített. Az 1958-as modell nagyon szép állapotban van, így biztosan akad rá vevő az RM Sotheby’s május 25-ei aukcióján, melyet a Comói-tó partján tartanak.

Tiéd lehet a monacói herceg kedvenc hajója 1

A mahagóniból készült motorcsónakot a herceg egy barátjától kapta, aki egyedi megrendelésre készítette a Via névre keresztelt járművet. Egy 5,5 literes hathengeres motor dolgozik a fedél alatt, mely 175 lóerős teljesítményével könnyedén szeli a Földközi-tenger hullámait.

Tiéd lehet a monacói herceg kedvenc hajója 2

Rainier herceg gyakran megfordult a csónakon színész feleségével, Grace Kellyvel. N m ez volt az egyetlen Riva-hajója az uralkodónak, de mind közül ezen töltött a legtöbb időt. Néhány évvel ezelőtt felújításon esett át a hajó. Az akkori tulajdonos az eredeti terveknek megfelelően restauráltatta a járművet, mely évekig tartott, többek között a két motor teljes újjáépítése miatt.

Tiéd lehet a monacói herceg kedvenc hajója 3

Az aukciósház még nem adott közre semmilyen adatot a hajó becsült értékéről, de várhatóan 1 millió dollár, azaz 285 millió forint körül is alakulhat a végösszeg.