Már több éve meghirdeti a Hot Wheels a Legends Tour nevű versenyt, ahol olyan egyedi, épített autót keresnek, melyből majd egy új, a boltok polcairól levehető és megvásárolható modellt alkothatnak.

Az idei kiírás fináléja Jay Leno garázsában volt, a győztes pedig a Legends Tour történetében először egy kisteherautó lett. Persze nem egy hagyományos platósról van szó: a Texas Toot nevű alkotás egy furcsa öszvér, ugyanis az 1992-es Autozam Scrum mikroteherautó egyben egy bigfoot is.

Játék készül ebből a furcsa platósból 1

A Japánból érkező, a Mazda almárkája gyártott apróság 2020-ban kezdte amerikai karrierjét. Gazdája rögtön megemelte másfél méterrel, az eredeti, 660 köbcentis háromhengeres Suzuki-erőforrást egy 7,4 literes, V8-as Chevrolet 454-es motorra cserélték, került bele egy komolyabb, TH400-as automata váltó, meg még többek között vonatkürt és nitró is a móka kedvéért. Felnijei 30 colos átmérőjűek, a kátyúk itt nem jelentenek akadályt.

Az autóval gazdája gyakran megfordul gumiégető versenyeken, melyeken jövő évtől autója 1:64-es méretarányban elkészült mását is osztogathatja.

Tavaly ez a Volvo győzött, ha még nem találkoztál vele a boltok polcain, itt megnézheted: